NL Zwemveilig

Vlog-campagne zwemveiligheid nieuwkomers

VeiligheidNL, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), Pharos, GGD GHOR Nederland en Nationale Raad Zwemveiligheid hebben in verbinding met NL Zwemveilig een vlog-campagne ontwikkeld om de aandacht voor zwemveiligheid onder jonge nieuwkomers te vergroten. Yasir uit Somalië, Muayad uit Syrië en Robiel uit Eritrea spelen de hoofdrol in de vierdelige serie ‘Yasir Hierrr’. De drie vrienden maken van alles mee in Nederland en komen op allerlei plekken in aanraking met zwemwater.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren van 12-18 jaar die niet in Nederland zijn opgegroeid meer risico lopen op verdrinking. Dit komt doordat zij vaak minder zwemvaardig en niet bekend zijn met de Nederlandse water- en zwemcultuur. Aandacht voor deze risicogroep is daarom cruciaal. Zwemveiligheid van kwetsbare groepen zoals asielzoekers is een belangrijk speerpunt van project NL Zwemveilig.

Het gezamenlijke persbericht: 
PERSBERICHT Aandacht zwemveiligheid jonge nieuwkomers van levensbelang

Bekijk de vlogs hier:

Klik hier om naar het YouTube kanaal ‘Yasir Hierrr’ te gaan.

We zullen de losse vlogs de komende weken ook delen via social media. Deel onze berichtgeving als je meer aandacht voor deze kwetsbare groep jongeren ook belangrijk vindt.


Eerder verschenen berichten over dit onderwerp binnen het
kennisproject NL Zwemveilig:

Recente berichten

Meer Blogs