NL Zwemveilig

De Nationale Maand van de Zwemveiligheid 2020 die van 1 tot en met 31 mei zou worden gehouden, is niet doorgegaan. Dit besloot de Nationale Raad Zwemveiligheid in navolging van de coronamaatregelen die de Nederlandse overheden hadden genomen. De planning is om de campagne opnieuw te houden in mei 2021.

De campagne zou dit jaar voor de tweede keer plaatsvinden na een succesvolle editie in 2019. Als Nationale Raad Zwemveiligheid maken we ons hard voor een zwemveilig Nederland. Dit doen we elke dag in verschillende vormen. We vragen ook in 2020 regelmatig en op verschillende manieren aandacht voor zwemveiligheid. Alleen doen we dat dit jaar niet onder de vlag van de publiekscampagne met concentratie van berichtgeving in de actiemaand.

Wat houdt de Nationale Maand van de Zwemveiligheid in?
De campagne is een initiatief van de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid en gekoppeld aan het kennisproject NL Zwemveilig. De Nationale Raad Zwemveiligheid streeft naar een breed gedragen campagne door lokale en landelijke partners die actief bijdragen aan de aandacht voor zwemveiligheid. Jaarlijks verdrinken kinderen en volwassenen. Iedere verdrinking is er één teveel. Met de Nationale Maand van de Zwemveiligheid wordt extra aandacht gevraagd voor de zwemveiligheid van iedereen in Nederland.

Kijk voor meer informatie over de Nationale Maand van de Zwemveiligheid op: www.nationalemaandvandezwemveiligheid.nl.

Test je zwemveiligheid met de Nationale ZwemChallenge
Tijdens de eerste Nationale Maand van de Zwemveiligheid in 2019 lanceerde de Nationale Raad Zwemveiligheid het concept de Nationale ZwemChallenge. Bij zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen die de Nationale ZwemChallenge aanbieden, kunnen kinderen en volwassen met minimaal zwemdiploma A de eigen zwemvaardigheden ervaren. De zwemveiligheid wordt getest door een uitdagend en leuk parcours. De Nationale ZwemChallenge helpt mensen inzichtelijk te maken hoe zwemveilig ze zijn gerelateerd aan de Nationale Norm Zwemveiligheid (= Nationaal Zwemdiploma C). Iedereen kan meedoen aan deze leuke Challenge: volwassenen, kinderen, (groot)ouders samen met de (klein)kinderen en schoolklassen. Na het afleggen van de Challenge ontvangen deelnemers een certificaat met een persoonlijk advies hoe de zwemvaardigheden, waar nodig, te verbeteren. Meer informatie vind je op www.nationalezwemchallenge.nl.